people

Görsel efektlerin arkasındaki emek...

Harry Potter serisinin yakın zamanda piyasaya çıkan son filmi "Harry Potter ve Melez Prens"i duymuşsunuzdur. İçeriğinde bolca efekt kullanılan bu filmin iç yüzünde ise garip bir olay gerçekleşti.

Lucasfilm Ltd. tarafından bir çok efekt filme dahil edildi. Fakat şimdi vereceğimiz bilgi yapım aşamasının ne kadar meşakkatli geçtiğine güzel bir örnek teşkil ediyor.

Film yapımında bu firma tarafından kullanılan program, Nvidia grafik yongasını adeta sömürmeye odaklanmış. Bir özel efektin yapımı bazen günler bazense haftalar alabiliyor. İşlem süreci o kadar hassas ki en ufak hata bile izleyicinin film üzerindeki düşüncelerini değiştirebiliyor.

Harry Potter ve Melez Prens'de büyücü Dumbledore'un bir mağarada etraftaki canavarları yok etmek için kullandığı alev fırtınasını gözünüzün önüne getirin. Sizce bu efekti oluşturmak ne kadar bir zaman almıştır?

Sizin yerinize sorumuza cevap verelim. Toplam 45 saniye süren bu efektin yapımı tamı tamına 9 aylık bir çalışmanın eseri. Evet yanlış duymadınız 9 aylık bir çalışma sonucu filme dahil edilen bu efekt var olan teknoloji ile ancak bu zaman aralığında oluşturulabildi.

Bir Lucasfilm yetkilisi olan Richard Kerris konuyu şöyle açıklıyor: "Böyle bir alev fırtınasının bu şekilde yapılması gerçekten imkânsız gibi görünüyor."

Bu özel efektin yapımında görev alan Chirs Horvath şu sözlerle konuya ilişkin düşüncelerini belirtti. "Aslında alev efektini kısa bir sürede tamamlayabilirdik diye düşünüyorduk; fakat aleve yön vermek ve tamamen gerçeklik hissini uyandırmanın çok zor bir şey olduğunu geçte olsa anladık. Her şeye rağmen üzerinde çalıştığım en eğlenceli proje bu oldu."

Bu efektlerin yapımında kullanılan yazılım "Transformers: Revenge of the Fallen"ın yapımında da kullanılmıştı.

2 yorum:

Muhammet Arslan dedi ki...

Alpamis abi yazılım adınıda verseydin bizde bir deneseydk :)

aLpamiS dedi ki...

Olmaz ki bi isimle bu işler bu kadar emeği heba ettiremem :)

Yorum Gönder