people

CD ve DVD kopyalamaya son!

Bilkent Yerleşkesi'ndeki Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü araştırmacıları, CD ve DVD'lerin kopyalanmasının önüne geçecek bir şifre sistemi geliştirdi.

Çalışmada geliştirilen nanoteknoloji tabanlı parmak izine dayalı kripto sistemi ile korunan DVD ve CD'ler hiç bir koşulda kopyalanamayacak.

Çalışmanın yapıldığı UNAM araştırmacılarından Yrd. Doç. Dr. Aykutlu Dana, yaptığı açıklamada korsanla mücadele için pek çok araştırma kuruluşunun DVD ve CD'lerin kopyalanmasının önüne geçecek yöntemler üzerinde çalıştığını anlattı.

Dr. Dana, UNAM asosiye üyesi olan ve Worcester Polytechnic Universitesinde (WPI) veri güvenliği laboratuvarının yöneticisi Doç. Dr. Berk Sunar'ın ekibi ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmanın sonunda DVD ve CD'lerin nano boyutlu yapılarında var olan ve parmak izine çok benzeyen bir şifreleme sistemini ortaya çıkardıklarını bildirdi. Bu şifreleme sisteminin normal bir CD ya da DVD okuyucusu ile okunabildiğini ortaya koyduklarını anlatan Aykutlu Dana sözlerini şöyle sürdürdü: “DVD ve CD'lerde kayıtlı veri sinyalleri, okuyucu tarafından alındığında her bir DVD ya da CD'nin parmak izi ortaya çıkıyor. Bu bilgi, kopyalamanın engellenmesinde büyük yarar sağlıyor. Çalışmamız tamamlandığında DVD ve CD'lerin yapılarındaki parmak izi, algoritmalar yoluyla okunabilir duruma gelecek. Ayrı ayrı her bir DVD ve CD'nin parmak izi lazer tarafından okunabilecek. Yani DVD ya da CD her açıldığında bir şifreleme sistemi devreye girecek ve böylece fiziksel bir durum nedeniyle bunların kopyalanması neredeyse imkansızlaşacak.”

Dr. Aykutlu Dana, bu tekniğin, CD sürücülerinin üretiminde aygıta eklenecek küçük bir entegre devre ile uygulamaya geçebileceğini bildirerek, kopyalamayı fiziksel olarak engelleyecek bu çalışmada korsanla mücadelede de önemli adımlar atılabileceğine işaret etti.

Çalışma ile ilgili ABD'de Berk Sunar'ın bulunduğu WorcesterPolytechnic Üniversitesi üzerinden patent başvurusu yapıldığını bildiren Dana, çalışmanın da “CD's have fingerprints too” adıyla SpringerLecture Notes in Computer Science'da yayımlandığını belirtti.

Asp Web Programlama Görsel Eğitim Seti

ASP Web Programlama Eğitim Seti

- Asp'ye Giriş
- Asp'de Değişken, If ve Case komutları
- Döngü kullanımı
- Get ve Post Metodları ile formalardan veri Göndermek
- FileSystemObject )108.30) Cookie kullanımı
- Veri Tabanlarının Kullanılması
- Web Projesi: Admin ara yüzü ile güncellenen bir web sitesi çalışması

http://rapidshare.com/files/258275110/ASP.part1.rar
http://rapidshare.com/files/258274998/ASP.part2.rar
http://rapidshare.com/files/258275063/ASP.part3.rar
http://rapidshare.com/files/258274991/ASP.part4.rar
http://rapidshare.com/files/258275009/ASP.part5.rar
http://rapidshare.com/files/258373879/ASP.part6.rar
http://rapidshare.com/files/258373877/ASP.part7.rar
http://rapidshare.com/files/258373876/ASP.part8.rar

Sony Map-Dev Harita Programı


Program kurulum ve crack gerektirmiyor, programda, Avrupa ve Türkiyedeki gideceğiniz veya merak ettiğiniz yerlerin yol haritaları ve mesafelerini hesaplayabilirsiniz. Örneğin Hakkarinin bir köyünden Parise giderken hangi yollardan geçeceksiniz, yol kaç km kaç saat sürecek bunları hesaplayabilirsiniz. part1 ve part2 yi indirdikten sonra winrardan bi klasöre çıkartın (program 76mb) sonymap dosyasını çalıştırın fare ile istediğiniz bölgeleri büyütünce köy yollarını bile gösteriyor. mesafe hesaplamak için departure bölümüne bulunduğunuz yerin ismini (örneğin Artvinin Aydın köyü) arrival bölümüne gideceğiniz yerin ismini (örneğin Sakaryanın Arifiye ilçesi) yazıp entere basın. Siz yer isimlerini ilgili yerlere yazarken yer isimleri çıkmaya başlar. yer isimlerini yazarken Türkçe karakter kullanmayın......

Boyut:77 Mb

LİNK:http://rapidshare.com/files/15966012/sonymap.rar.html

All Office Converter Platinum 6.0

Bütün Office dosyalarınızı convert edebileceğiniz bir proğram

All Office Converter Platinium, etkili bir şekilde değişik dosya formatlarını birbirlerine dönüştüren hepsi birarada bir toplu doküman ve resim dönüştürücüsüdür.

Office Word, Excel, Powerpoint, pdf, htm, html, rtf, txt formatlarını toplu olarak birbirine dönüştürebilirsiniz.

LİNK : http://rapidshare.com/files/188588289/AllOfficeConP6.0.rar

Chip Dergisinin Php Eğitimi Bölüm 2


Chip Dergisinin Php Eğitimi Bölüm 1

http://rapidshare.com/files/221590254/Php___MySQL_G_rsel_E_itim_Seti.rar

Chip Dergisinin Joomla Eğitimi


Chip Dergisinin Photoshop cs4 Eğitimi


Chip Dergisinin Güvenlik Eğitim Seti


Kartuş Dolum Eğitimi


Kartuş Dolum Eğitimi


HP

LEXMARK

BROTHER

CANON


DOLUM ŞEKİLLERİ ANLATIMI


kartuş dolum eğitimi 5.7 mb RS


kartuş dolumu ile ilgili resimli anlatımsanal sürücü atınca Internet Explorer aç diyerek açın resimdeki turuncu kısımlar var markalara tıklayarak izleyebilirsiniz


Sansürlenen yazı : Al Sana Açılım



27 senedir gazetecilik yapıyorum... Ve, çalışma hayatımın en enteresan "sansür" olaylarından biri geldi başıma... "Açılım"ı destekleyen arkadaşların, iyi okumasını öneririm.


*


Tatilden döndüm..."Kürtçe" başlıklıbir yazı yazdım.Bugün çıkacaktı.


*


Şöyle başlıyordu:"Kimimiz Türk, kimimiz Kürt, kimimiz Laz, kimimiz Çerkez... Yahudimiz, Rumumuz, Ermenimiz, Rus gelinlerimiz, Alman damatlarımız; uzatmayayım, ’mozaik’ derler, değiliz aslında, ’ebru’yuz, koskoca bir aileyiz... Ve, ortak bir vatanımız, ortak bir resmi dilimiz var bizim; Türkçe... Bizi, biz yapan."


*


Şöyle devam ediyordu:"Dünyaya entegreyiz; İngilizce de öğreniriz, Japonca da... Elbette, anadilini de, mesela Kürtçeyi de öğrenmek en doğal hakkıdır yurttaşların... Ama, bu doğal hakkı, ’açılım’ adı altında, ’resmi dil’ haline dönüştürmeye çalışmak, bizi biz olmaktan çıkarmaz mı? ’Bizi bize yabancı’ hale getirmez mi? İki lisanlı toplum olursak eğer... Birlikte yaşamak isteyen, sorunlarını konuşa konuşa çözme iddiasında olan, ancak, birbirinin dilinden anlamayan bir toplumu, hangi tutkal bir arada tutabilir?"


*


Ve, şöyle bitiyordu:"Silahla beceremeyen bölücülerin tuzağına düşmemeli Türkiye... Kanın durması için teröriste bile şefkat gösterilebilir; bakarsın, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır... Fakat, farklı dil, kardeşi kardeşe yabancı haline getirir, ki, terörden tehlikelidir."


*


Yazı buydu.Peki "sansür" nerede?Şurada...


*


Yazıyı Kürtçe yazmak istedim!


*


Hayır...Amacım, Türkiye’nin en etkin gazetesinde ilk Kürtçe makaleyi yazan kişi olmak değildi... Yukarıdaki satırları okuyacaktınız ve anlamayacaktınız.Amacım işte buydu.


*


Araya "ikinci resmi lisan" girdiğinde... Farklı etnik gruplara mensup olan, ancak, Türkçe konuşarak, Türkçe yazarak, Türkçe okuyarak "anlaşan" bir toplumun, nasıl aniden birbirine yabancılaşacağını görecektik...Kanıtı da, bu yazı olacaktı.


*


E hani sansür?Buyrun...


*


Kürtçe bilmediğim için, Türkiye Çevirmenler Derneği’ne başvurdum, "Bu yazıyı Kürtçeye çevirmek istiyorum" dedim. "Hay hay" dediler, İstanbul’daki "yeminli tercüme bürosu"nun telefonlarını verdiler. Aradım... "Hay hay" dediler, Kürtçe tercüman bulmak için iki gün izin istediler ve çevirme ücretinin de 180 lira artı KDV olduğunu belirttiler... "Hay hay" dedim, fatura bilgilerimi gönderdim, yazımın Kürtçe tercümesini beklemeye başladım.


*


İki gün sonra... Türkiye Çevirmenler Derneği’nden aradılar... "Kürtçe tercüman bulduklarını, hatta 8 tane Kürtçe tercümana başvurduklarını, ancak 8 tercümanın da bu yazıyı Kürtçeye çevirmek istemediğini" söylediler...


*


Allah Allah!Niye birader?"Yazının içeriğini uygun bulmamışlar!"


*


(Bu arkadaşlar "yeminli" tercüman ama, yeminleri bi acayip... İçeriğini beğenirlerse, tercüme ediyorlar, beğenmiyorlarsa, etmiyorlar... Sanırsın, tercüman değil,sansür kurulu!)


*


İşte böyle...Terör, bizi bölemez.Lisan, böler.Cart diye.


*


Bizi bize yabancı eder.Kanıtı da bu yazı.

Sanal korsanlıktan kurtulmanın formülü

İnternet kullanıcısı olup da internet üzerinden ‘yasadışı faaliyette’ bulunmayan yoktur. Telif hakkıyla korunan bir fotoğrafı bir sunumda kullanmak üzere kopyalayıp, çoğaltılması istenmeyen bir şarkıyı bilgisayarınıza indirerek ya da internette okuduğunuz bir makaleden atıfta bulunmadan alıntı yaparak telif hakkı kanunu dâhilinde çoktan bir ‘korsan’a dönüşmüş olabilirsiniz! Radikal gazetesinin haberine göre YouTube, 3G, Facebook ve benzeri uygulamaların kullanımının günlük rutine dönüştüğü ‘bedava indirme’ çağında, ‘paylaştıkça çoğalır’ nitelikteki bilginin daha çok insana ulaşımında tüm teknoloji hizmete hazır. Fakat bir o kadar keskin telif hakkı yasaları bunu engelliyor ya da kullanıcıdan bir korsan yaratıyor. Hem eser sahibi hem internet kullanıcısı herkes, bu yasaların günümüze uymadığı, değiştirilmesi gerektiği konusunda hemfikir. Ama bunun yerini hangi sistemin alacağı tartışmalı.

Eser kime ait?

‘Bilgiye kısıtlanmadan erişmek en doğal hakkımız’ diyen kullanıcılarla eser sahipleri arasındaki çatışma, yeni bir fikri mülkiyet anlayışının tartışılmasını sağladı. Ve bu noktada ‘Eser halka mı aittir, yaratıcısına mı?’ sorusu tekrar sorulur hale geldi. Bu yeni fikri mülkiyet ideolojisinden beslenip başarı elde eden Korsan Parti (Piratpartiet), ilk olarak İsveç’te ortaya çıktı ve oradan birçok ülkeye yayıldı. Öyle ki, telif hakları yasalarını temelden değiştirmeyi vaat eden, bilgiye internetten ücretsiz erişim talep eden bu siyasi parti İsveç’te Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yüzde 7.1’lik bir oy aldı. Ve aslında bu talebe yanıt arayanların ne denli kalabalık bir kitle olduğu kanıtlanmış oldu. Telif hakları kanunu ‘Copyright’a taban tabana zıt olan ‘Copyleft’ de insanlığın birikiminin herkesçe paylaşılmasını savunan bir uygulama. Ancak eser sahibinin tüm haklarını bir kenara bıraktığı bu uygulamaya da bazı yaratıcılar sıcak bakmıyor.

Orta noktayı bulacak akım

Şimdilerdeyse ‘Copyright’ ile ‘Copyleft’i uzlaştıracak bir sistem dünyaya yayılıyor: Creative Commons. 2006’dan beri birçok ülkede kullanılmaya başlanan bu lisanslama sistemini Türkiye’de de yaygınlaştırmak amacıyla Queensland Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Tom Cochrane, Avustralya’dan kalkıp Türkiye’ye, Özyeğin Üniversitesi’nde bir seminer vermeye geldi. Prof. Cochrane’den bu uzlaştırıcı sistemin detaylarını öğrendik. Creative Commons (CC) kâr amacı gütmeyen, telif hakları alanında esneklik sağlamak ve paylaşımı yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş bir düşünce hareketi. Bu sistemde, geleneksel telif hakkı yasaları hafifletilip internette özgürce bilgi paylaşımına olanak sağlanıyor. Eser sahiplerinin tüm hakları değil, bazı hakları saklı kalıyor, kullanıcılar ‘korsan’ diye etiketlenmekten kurtuluyor. Böylece kullanıcıyla eser yaratıcısı arasında orta yol bulunuyor. Cochrane, bu sebeple Creative Commons için en uygun kelimenin ‘uzlaşı’ olduğunu söylüyor. Creative Commons, eser sahibinin isteğine uygun olabilecek değişik lisans şartları temin ediyor. Bu lisanslardan birini alan kişi, ister ‘Eserin ilk sahibi belirtilecek ve ticari amaçla kullanılmayacak’ ibarelerini ekliyor, isterse ‘Adım saklı kalsın gerisi sizin’ deyip eserini ‘halka mal ediyor’.

Kullanıcının kârı

Kullanıcılar öncelikle bu lisansı taşıyan bir ürüne, bir bilgiye internetten rahatça ulaşırken ‘Yasadışı bir iş mi yapıyorum’ kaygısından kurtuluyor. Eserin altında görülen sembollerle hangi eseri hangi ölçüde ve hangi koşullarda kullanabileceğini anlamış oluyor. Telif hakları kanunundaysa bu detaylar, çoğunluk tarafından bilinmiyor. Prof. Cochrane, Creative Commons’ı Korsan Partisi’nin anlayışıyla aynı doğrultuda görmüyor. Cochrane’e göre CC politik bir duruş değil, sadece yasal bir lisans uygulamasından ibaret: “Eser sahibinin duruma daha hâkim olması ve kullanım şartlarını belirleyebilmesi ama bu şartların esnek olması açısından ideolojik bir çalışma gibi görünüyor. Ancak sadece telifle kullanıcı arasında bir uzlaşma alanı. Bu noktada Copyleft ve Korsan Parti anlayışından ayrılıyor.” Sistem en çok da akademik çalışmalar için kullanışlı. Çoğu kez ticari amaçla üretilmeyen bu çalışmalar CC lisansıyla paylaşılabilir hale gelince tüm dünyada diğer akademik çalışmaların ilerlemesine de katkı sağlayacak. Cochrane ve çalışma arkadaşları Avustralya’daki üniversitelerinde bu çalışmalara tüm dünyanın ulaşabileceği bir açık paylaşım sistemi kurmuşlar. Eser sahibinin adının belirtilmesi, ticari amaçla kullanılmaması gibi haklar korunurken üretilen bilgiler insanlığa sunuluyor. Cochrane, bu uygulamayla akademisyenlerin isimlerine yapılan atıflarda yüksek oranda artış olduğunu söylüyor. Kütüphane yoksulu Türkiye’de büyük yarar sağlayacak olan bu yeni sistem, henüz ülkemizde geçerli telif yasalarına uyarlanmış değil. 40 ülkede uygulanan bu lisanslarla ilgili çalışmalar Türkiye’de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yürütülüyor.

Üye olmak için neler yapılmalı?

Copyleft nedir?

‘Copyright’ (Telif hakkı) karşıtı hareket. Eser sahibinin kendi rızasıyla, haklarının bir kısmından ya da tamamından vazgeçmesi esasına dayanıyor. Genel anlamda fikri mülkiyet haklarının tamamen kaldırılmasını hedefliyor, bilgi erişimini en doğal hak olarak görüyor. CC sistemiyse Copyleft’ten farklı...

CC lisansına nasıl sahip olunur?

Şahısların lisans sahibi olabilmesi için ülkesinin Creative Commons’a üye olması gerekiyor. Ülkeler üyelik için CC Uluslararası Merkezi’ne başvurduktan sonra sistemi kendi ülke kanunlarına uyarlıyor. Bu uyarlama merkezce uygun bulunursa ülke sisteme kabul ediliyor. Eser sahipleri lisans için ülkelerindeki sorumlu birime başvuruyor. Başvurular internetten çok kısa sürede yapılıyor. Eser sahibinin seçebileceği CC lisans şartları neler? Eser sahibi eser üstünde hakkını belirlemek için temel dört şartın birini ya da birkaçını seçebiliyor: 1. Eserin ilk sahibinin belirtilmesi koşulu. 2. Eserin ticari amaçlı kullanılmaması koşulu. 3. Lisans modelinin korunması koşulu. 4. Eserin türevlerinin yaratılmaması koşulu...

3D cep telefonları geliyor



Tayvan Uluslararası Teknoloji fuarında sergilenen HoloAD adlı yazlım sayesinde, projeksiyonlu telefonların aksine cihaz içinde her hangi bir ek parçaya ihtiyaç duyulmadan üç boyutlu görüntü yaratılabiliyor. Ne var ki görüntüyü izleyebilmek için telefonun özel tasarımlı bir cam prizmanın içinde olması gerekiyor. ntvmsnbc'nin haberine göre, cep telefonunda holografik görüntü almak için yapılması gereken, Innovision Labs aldı firmanın geliştirdiği HoloAD yazılımını bir bellek kartıyla telefona yükleyip çalıştırmak. Cam prizma içindeki telefonun ekranında HoloAD yoluyla yaratılan iki boyutlu görüntü, telefonun içinde bulunduğu prizmanın duvarlarına üç boyutlu olarak yansıyor.

Uygulamanın şimdilik reklamcılar için cazip bir sunum yöntemi oluşturacağı belirtilen firma bülteninde, son kullanıcı için görüntülü konuşma çerçevesinde daha pratik uygulamalar geliştirmenin yollarının arandığı ifade ediliyor.

Bahaneniz hazır: "Hemen gitmem gerekiyor!"

Muhtemelen şu anda bu yaıyı okurken bir çoğunuz iş yerindedir ve aslında oradan çıkmak için can atmaktadır. Bu durumda şimdi size tanıatracağımız uygulama belki dikkatinizi çeker.

Çok sıkıcı bir yemekte misiniz, arkadaşınız aslında hi de ilginizi çekmeyen konularla sizi boğuyor mu, 2 saat sonraki gereksiz toplantıya katılmak istemiyor musunuz, bulunduğunuz yerden bir an önce kaçmak mı istiyorsunuz? İşte "Hemen gitmem gerekiyor" (Got2go) isimli cep telefonu uygulaması tam da bu gibi durumlar için tasarlanmış.

Şimdilik sadece iPhone üzerinde çalışan programla çok gerçekçi bahaneler yaratıp hatta uygulayarak kendinize ortamı terk etme bahanesi yaratmanız artık mümkün. Tek yapmanız gereken sakin bir köşeye çekilip cep telefonunuzdaki programın ayarlarını yapmak; ne zaman aranmak istiyorsunuz, kim arayacak, konu nedir gibi. Bundan sonrası ise artık size kalmış. Ayarladığınız vakitte telefonunuz çalacak ve yanınızdakiler şuna benzer bir konuşmaya tanıklık edecek:

- Esra merhaba
- ..........
- Aaaaa ne zaman?
- ........
- Hangi hastane?
- .........
- Hemen geliyorum!

Artık yanınızdakilere dönüp "Hemen gitmem gerekiyor" deme zamanı, sonuçta onlarda bu konuşmayı (karşı tarafın sesi dahil) duydukları için gayet inandırıcı bahaneniz (ya da yalanınız mı desek... hımmmm...) sayesinde özgürsünüz.

Programın ayrıca istenirse konuşma yerine mesaj gönderme özelliği olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Justin Tv İzleyememe Sorununa Son!

Arkadaşlar bildiğiniz gibi Justin Tvnin yeni uygulaması nedeniyle birkaç gündür sorun yaşıyorduk. Ama hemen çözümü geldi










Bir süre sonra ekranınızda bu yazı çıkıyorsa yapmanız gereken şey altta bulunan linkteki programı yüklemek.


Download : http://rapidshare.com/files/282152855/uItrasurf_9.5.rar





Indirdikden Sonra Lütfen Tüm Internet Sayfalarını Kapatın ve Programı Acın Programı Acdıktan sonra Az bekleyin ve Internet Explorerinız Otomatik olarak acılacaktır (mutlaka otomatik olarak açılmasını bekleyin. ilkinde açılmazsa kapatıp tekrar deneyin).


Mozilla FireFoxla Izlemek icin yapmanız gereken Üsteki Programı Kurup aciyoruz sonra Mozilla Firefoxla Araçlar/Seçenekler/Gelişmiş/Ağ/Ayarlar açılan pencerede " Vekil sunucu ayarları " seçili olacak, ardından, HTTP vekil sunucusu: Buraya 127.0.0.1 yazıyoruz. Port: Buraya da 9666. Son olarak da: Tüm iletişim kuralları için bu vekil sunucuyu kullanı işaretliyoruz. Bu kadar.


Program Xp,Vista,Windows 7 de sorunsuz Çalışmaktadır..

Dünyanın en büyük sosyalleşme sitelerinden MySpace ile Last.Fm'e Türkiye den erişim engellendi

Her iki siteye de Türkiye’den girilmek istendiğinde, “T.C. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 26.06.2009 tarih ve 2009/45 sayılı kararı gereği erişime kapanmıştır” ibaresiyle karşılaşılıyor. Kararın neden bu kadar geç uygulandığı gibi ayrıntılar açıklanmasa da, telif hakları nedeniyle MÜYAP’ın açtığı bir davanın bu sonucu getirdiği öne sürüldü. Genelde erişim engellemelerini, mahkemenin nihai kararlarını uygulayan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yapıyor. Son iki yıldır engellenen yaklaşık 2000 internet sitesinin arasına MySpace ve Last.Fm de katılırken, bu kez başsavcılık kararının uygulanması dikkat çekti. Türkiye’nin uluslararası imajına en büyük darbeyi indiren Youtube yasağı da hâlâ sürüyor. Dünyanın en büyük blog sunucularından olan Blogger.com’a da Türkiye’den erişim iki gündür sağlanamıyor. Türkiye’den binlerce blog barındıran ABD merkezli site, sorunu araştırdığını açıkladı. Siteye tebliğ edilen bir mahkeme kararı olmadığı vurgulanırken, erişim sorununun Türk Telekom merkezli teknik bir nedenden kaynaklanabileceği belirtildi.

Kırmızı Şeytanların bacağı sağlam (!)

Şampiyonlar ligi macında Manu ya karşı kora kor mücadele veren bir takım izledik bugün.Teknik taktik herşey yerindeydi.

Defansif manada herşey yerindeydi buna Hakan Arıkan'ın kurtarışarı da eklenince tadından yenmedi ancak talihsiz bir gol günü buruk kapatmamızı sağladı ..

Yusuf'un yaptığı mantıksızlıkları es geçersek bu takımda golcü olmadığı apaçık ortadaydı ve o maç sabaha kadar oynansa gene Beşiktaşım gol atamazdı .. Umarım en yakın sürede takım içerisinde buna bir çözüm bulunur ne diyelim böyle oynasınlar canımı yesinler (:

Bu telefonları kullananlar dikkat!

Cep telefonlarından yayılan radyasyonun kanserojen etkisi konusundaki araştırmalar halen devam ederken Amerikan Hükümeti tarafından oluşturulan radyasyon inceleme kurulu, piyasadaki tüm cep telefonlarını inceleyerek radyasyon seviyelerini yayınladı.

En güvenli telefon Samsung Impression oldu. En az radyasyon yayan 10 telefon listesine Samsung 6 telefon birden soktu.

Apple'ın iPhone'u en güvenli telefondan 4.5 kat daha fazla radyasyon yayıyor.

İşte en az radyasyon yayan telefonlar

Samsung Impression: 0.35 W/kg
Motorola RAZR: V8 0.36 W/kg
Samsung SGH-t229: 0.38 W/kg
Samsung Rugby: 0.46 W/kg Samsung
Propel Pro (SGH-i627): 0.47 W/kg
Samsung Gravity (SGH-t459): 0.49 W/kg
T-Mobile Sidekick: 0.50 W/kg
LG Xenon (GR500): 0.52 W/kg
Motorola Karma: 0.55 W/kg
Sanyo Katana II: 0.55 W/kg
Blackberry Storm: 0.57 W/kg

Radyasyon oranı yüksek olanlar

Apple iPhone 3GS: 1.19 W/kg
Blackberry Pearl 8110: 1.24 W/kg
LG Chocolate 3 (VX8560): 1.26 W/kg
Apple iPhone 3G: 1.39 W/kg
Samsung Omnia: 1.31 W/kg

Yeni nesil kablosuz ağ wi-fi teknolojisi "802.11n"nin kullanımına sonunda izin verildi

Teknoloji web sitelerinin haberine göre, wi-fi standartlarını belirleyen dünyanın en büyük uluslararası meslek kuruluşu olan ve IEEE olarak anılan The Institute of Electrical and Electronics Engineering, halen kullanılan teknolojiden 6 kat daha hızlı yeni nesil teknolojinin kullanımını onayladığını açıkladı.

7 yıl önce ortaya çıkan teknolojiden IEEE'nin onayı olmaksızın ağ ürünleriyle uyumlu cihazların çalışması olanaksız bulunuyordu.

Elektronik firmaları son yıllarda "802.11n draft" damgalı bilgisayar ve modemler satıyorlardı.

IEEE'nin onayının ardından bu teknolojiyle uyumlu cihazların damgaları da "802.11n" olarak tescillendi.

İdeal koşullar altında yeni nesil teknolojinin saniyede (Mbps) 300 megabit ve üzeri veri aktarımı hızı sağlaması bekleniyor. Şu anki "802.11g" teknolojisi 54 Mbps hızla veri aktarımı sağlıyor.

Yeni teknolojinin, eskisinin iki katı olan 90 metre uzaklıkta veri aktarımı sağlayacağı belirtiliyor.

Yeni nesil kablosuz teknolojinin hayata geçmesiyle, yüksek hızlı internete uyum sağlamak isteyen tüketiciler de buna uygun PC, modem ve router'lar satın almak zorunda kalacak.

Google, basın kuruluşlarının makalelerini hızlı bir şekilde görmeyi ve okumayı sağlayan bir uygulama başlattı

İnternetin arama devi Google, New York Times, Washington Post veya BBC gibi basın kuruluşlarının makalelerini hızlı bir şekilde görmeyi ve okumayı sağlayan yeni bir uygulama başlattı.

"Fast Flip" adı verilen yeni uygulama sayesinde bir gazete veya dergide yayımlanan makaleyi internet ortamında çok hızlı bir şekilde görmek mümkün oluyor.
"fastflip.googlelabs.com" web sitesinden ulaşılan yeni uygulama, internet kullanıcılarına Google'ın yayın ortağı aralarında New York Times, Washington Post, Cosmopolitan, Elle, Marie Claire ve Newsweek'in bulunduğu 40 kadar gazete, dergi ve yayın kuruluşunun çeşitli konulardaki makalelerinin ilk sayfasına anında ulaşmaya olanak sağlıyor.
Makalenin devamını okumak isteyen kullanıcı, makaleyi yayımlayan medya kuruluşunun web sitesine yönlendiriliyor.

Amerikan medya kuruluşlarıyla telif hakları sorunlarından dolayı gergin ilişkileri bulunan Google, "Fast Flip" uygulamasında sunulan reklamlardan sağlanan gelirleri bu ortaklarıyla paylaşacağını açıkladı.

Google yöneticileri, bu yeni uygulamanın basın sektörüne yeni okuyucular kazandıracağı görüşünü dile getirdiler.

İnternette 'fukara-net' tarifesi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, "Türkiye'de herkes internet okur-yazarı olacak" yönündeki açıklaması somut karşılığını buldu. Türk Telekom, kalkınmada öncelikli 50 ilde internet kullanımını yaygınlaştırmayı, toplumun geniş kesimini internetle tanıştırmayı amaçlayan 'internet paketi' geliştirdi. Türk Telekom, paketi 'onay' için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) gönderdi.

SOSYAL İNTERNET
Kurul, önceki günkü toplantısında Türk Telekom'un 'sosyal internet' paketini onayladı. Söz konusu tarifede internete bağlantı hızı 512 kilobit ve her bir aboneye ayrılacak kota da 512 megabayt olarak düzenleniyor. BTK yetkilileri, "Bu tarife, interneti az kullanan, dar gelirli aileler için gündeme geliyor. Bağlantı hızı düşük, kota diğer paketlere göre sınırlı" dedi. BTK yetkilileri, sosyal paketin aylık ücretine ilişkin soruyu, "Onaylanan tarife, Türk Telekom'un toptan satış fiyat. Telekom, internet servis sağlayıcılara bu tarifeden satış yapacak. Servis sağlayıcılar da bunu kullanıcılara sunacak. Sosyal paket, diğer tarifelere göre çok ucuz olacak" diye yanıtladı.

TARİFE FİYATI 5-6
TLTTNet'in sunduğu ADSL hizmetinde, 4G için aylık abonelik 27 TL alınıyor. Bağlantı hızı ve kotası çok yüksek olan bu tarife ile 'sosyal paket' karşılaştırması yapıldığında ortaya net bir tablo çıkıyor. Sosyal paketin, 5-6 TL arasında olabileceği hesaplanıyor.

YouWebIt - Visual Studio ve IIS Olmadan Asp.net Projesi Çalıştırma

Bu program ile iss ve visual studio olmadan Asp.Net projesi çalıştırabiliyoruz.. Visual Studio dan daha hızlı çalıştığını da söylemeye gerek yok sanırım ..

Çalıştırmak ta çok kolay sadece simgeyi çalıştırılacak proje dosysasına atmak yeterli.. Proje çalıştığında sağ alt köşede simgesini göreceksiniz zaten ..

İndirmek için : http://youwebit.googlecode.com/files/YouWebIt1.exe

Detaylı bilgi için : http://code.google.com/p/youwebit/

Server 2003 eğitim serisi

Arkadaslar video şeklinde Tamer Demir tarafından yapılmış Server 2003 eğitim serisi

Windows Server 2003 - Active Directory Installation
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Active%20Directory%20Installation.zip

Windows Server 2003 - Active Directory Users and Computer Management
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Active%20Directory%20Users%20and%20Computer%20Management.zip

Windows Server 2003 - DHCP Client Configuration
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20DHCP%20Client%20Configuration.zip

Windows Server 2003 - DHCP Server Address Leases
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20DHCP%20Server%20Address%20Leases.zip

Windows Server 2003 - DHCP Server Configuration
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20DHCP%20Server%20Configuration.zip

Windows Server 2003 - DNS Server Configuration
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20DNS%20Server%20Configuration.zip

Windows Server 2003 - DNS Server Forwarder Configuration
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20DNS%20Server%20Forwarder%20Configuration.zip

Windows Server 2003 - Entering to an Windows Server 2003 Domain
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Entering%20to%20an%20Windows%20Server%202003%20Domain.zip

Windows Server 2003 - File Server and Shadow Copy
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20File%20Server%20and%20Shadow%20Copy.zip

Windows Server 2003 - IIS Server Configuration
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20IIS%20Server%20Configuration.zip

Windows Server 2003 - IIS Server Installation
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20IIS%20Server%20Installation.zip

Windows Server 2003 - Logging into an Windows Server 2003 Domain
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Logging%20into%20an%20Windows%20Server%202003%20Domain.zip

Windows Server 2003 - Mail Server Installation
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Mail%20Server%20Installation.zip

Windows Server 2003 - Mail Server Test
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Mail%20Server%20Test.zip

Windows Server 2003 - Print Server Configuration
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Print%20Server%20Configuration.zip

Windows Server 2003 - RAS Server Configuration
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20RAS%20Server%20Configuration.zip

Windows Server 2003 - Streaming Media Server Configuration I
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Streaming%20Media%20Server%20Configuration%20I.zip

Windows Server 2003 - Streaming Media Server Configuration II
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Streaming%20Media%20Server%20Configuration%20II.zip

Windows Server 2003 - Streaming Media Server Installation
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Streaming%20Media%20Server%20Installation.zip

Windows Server 2003 - Terminal Server Installation
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Terminal%20Server%20Installation.zip

Windows Server 2003 - Terminal Server Usage
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20Terminal%20Server%20Usage.zip

Windows Server 2003 - WINS Server
http://www.msakademik.net/download/Windows%20Server%202003%20-%20WINS%20Server.zip

Buarada bunları indirmek için divx pro gereklidir onunda linkini veriyim
http://download.divx.com/divx/DivXPro521XP2K.exe

Access Görsel Türkçe Sesli Eğitim



İçindekiler

Accesse

BaşlamaFormlar

Tabloların Yaratılması


Türkçe sesli olarak anlatımlar bulunmaktadır.Size:118 Mb


DOWNLOAD:


Atatürk'ün yatını Yunanlılar kiralıyor


Türkiye Cumhuriyeti için manevi ve tarihi değer taşıyan 78 yıllık Savarona yatının günlük kirası 55 bin dolar

Türkiye için manevi değeri bulunan Atatürk‘ün kullandığı Savarona yatı Yunanlılar tarafından günlüğü 55 bin dolara kiralanıyor. ABD-Kanada ortaklığı dünya devi yat kiralama firması ‘B&Y‘nin Dallas ve Beverly Hilss dışındaki tek şubesi Yunanistan‘ın başkenti Atina‘daki ‘Greece Yachts‘ın İngilizce internet sayfasında yer alan bilgilere göre, ‘Savarona‘, günlüğü 55 bin dolara yaklaşık 82 bin 500 TL‘ye kiraya veriliyor. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti için manevi ve tarihi değer taşıyan 78 yıllık yatta tatil yapmak isteyenlerbir hafta için 385 bin, iki hafta için 770 bin dolar ödemesi gerekiyor. ‘www.greeceyachts‘ adlı sitede dört milyon dolara mal olan yapımına Almanya‘nın Hamburg kentinde 29 Temmuz 1930 tarihinde başlanan, 28 Mart 1931‘de denize indirilen, 1938‘de satışa çıkarıldığı İngiltere‘nin Southampton limanından Türk Hükümeti‘nce Atatürk‘ün kullanabilmesi için satın alındıktan sonra Dolmabahçe‘ye getirilen ‘Savorana‘ hakkında bilgilerin yanı sıra Atatürk‘ün fotoğrafı yer alıyor.


Osmanlı-Türk motifleriyle işlenmiş 136 metrelik lüks yatta, 34 misafir kapasiteli 17 suit kabin, büfesini 24 ayar tabak takımının süslediği yemek salonu, Türk kahvesi odası, Türk hamamı, 2500 film arşivli sinema salonu, ikişer jakuzi ile sauna, güneşlenme güvertesi, uydu haberleşme merkezi, balık tutma ile dalgıç malzemeleri bulunuyor. Lüks yatın zengin misafirlerine sayılarına göre 45 ila 55 arasında personel hizmet veriyor.

Nokia laptopunu 575 Euro'dan satacak


Cep telefonu devi Nokia'nın bilgisayar üreticileriyle rekabet için çıkardığı laptopu Booklet 3G'nin fiyatı belli oldu

Ancak tüketici fiyatı, her ülkenin vergi mevzuatına göre değişebilecek. Nokia, yeni hamlesi ile telefonun yanında bilgisayar da üreten Apple ve Samsung gibi rakiplerine meydan okuyacak.
Booklet 3G ve şirketin çıkardığı diğer yeni ürünler dün Almanya'nın Stuttgart şehrinde düzenlenen Nokia World 09 etkinliğinde tanıtıldı. Zaman gazetesinin haberine göre, burada konuşan Nokia'nın üst yöneticisi (CEO) Olli-Pekka Kallavuo, yakın zamanda satışa sunulacak


Booklet 3G ile yeni bir alana adım attıklarını söyledi. Kallavuo, özellikle telefon, akıllı telefon ve mobil bilgisayar alanında yoğunlaştıklarını belirtirken, "Yazılımın yeterli olmayacağını biliyor ve bunun için donanıma da yatırım yapıyoruz." dedi. Kallavuo, telefonlarını daha güçlü hale getirmek için Microsoft'la stratejik bir anlaşma yaptıklarını ve Symbian işletim sistemlerinin artık Microsoft Office uygulamalarına daha fazla destek vereceğini, bunun giderek artacağını aktardı. Kallavuo'dan sonra söz alan Nokia pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Anssi Vanjoki ise yeni satışa sunulacak olan cihazları ve fiyatlarını açıkladı. Buna göre Booklet 3G 575 Euro, N97 mini 450, Nokia X6 450, Nokia X3 115, N900 ise 500 Euro fiyatla satılacak. Booklet 3G'de dünya devi İntel tarafından üretilen işlemciler kullanılıyor. Sadece 1,25 kg ağırlığında ve 10 inç büyüklüğünde olan ve kasası alüminyumdan tasarlanan yeni dizüstü bilgisayarın pil ömrü 12 saat. Cihaz, WiFi ve Bluetooth gibi iletişim teknolojilerine ek olarak kablosuz geniş-bant internet için 3G/ HSPA desteğine de sahip.